събота, 29 януари 2011 г.

Предай нататък

Ровейки се в интернет пространството попаднах в блога на El и по точно на това "Предай нататък". Идеята тръгва от едноименния филм и се оформя движение, което подкрепям.Това е нещо ново в тези озверели времена, нека променим това . Първите пет оставили коментара си след този пост, през тази година ще получат саморъчно направен от мен подарък. Идеята е, вие на свой ред също да публикувате това в блога си и да дарите на някого нещо изработено от вас.
Нека даряваме с усмивка и направим един наш ден по-красив и слънчев!

петък, 21 януари 2011 г.

мънистомания

Другото ми хоби е направата на различни украшения и бижута от мъниста




Коренопластика





Коренопластикта е уникално изкуство, с което да съхраним природата чрез изработка на сувенири от корени. Авторката създава уникални неща сами по себе си с неопределена форма и за всеки един човек може да изглежда по различен начин.Представям Ви Мария Капсъзова и неините неща.Ако си харесате нещо може да направите връзка или отправите въпрос на авторката чрез блога ми

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Дайте свобода на въображението си.Много от Вас сигурно са изпадали в такава ситуация: обикаляте по магазините в отчаяно търсене на оригинален подарък по случай рожден ден или годишнина на Ваш приятел, но всичко Ви се струва много еднакво и стандартно, а пък нещата с етикет “уникат” надхвърлят бюджета Ви Желан подарък, който да има висока емоционална стойност и да радва дълго време след това. Защото особеното на подаръците е не толкова тяхната материална тежест, колкото сантимента и смисловото послание, което носят.За това ние идваме на помощ





Ръчно направените неща се ценят по цял свят.Техниките са толкова много и толкова разнообразни, че всеки би могъл да намери по нещо интересно за себе си.Декупажът е една от техниките и е чудесно приложно изкуство, което дава възможност на фантазията на твореца да полети.

Декупажът е изкуство, което вдъхва живот на старите вещи и превръща и най-обикновените предмети в истински произведения на изкуството.

Названието му идва от френската дума “decoupage“, което в превод означава “изрязвам“ – правя колаж или хартиена апликация.

Затова и звучи по френски, въпреки че родината на декупажа е Китай.

В Европа това изкуство за украсяване на предмети води началото си още от ранното средновеконие. Най-модерен става във френския двор по времето на Мария Антоанета, сигурно за това става известен с френското си название, достигнало до наши дни – декупаж.

Част от подаръците, който предлагаме са именно с техника декупаж.Даваме възможност да бъдат изработени и по Ваши идей в рамките на 10 работни дни